Stem Correctie

zingende hond

VALS ??????

Er zijn maar heel weinig zangers en zangeressen ( ja ook bekend ) die spatzuiver kunnen zingen. Vroeger moest men dan in de studio een opname vele malen overdoen als het een beetje uit de toon was, totdat het er goed op stond. Kilometers tape, liters zweet en heel veel letterlijk knip en plakwerk . Tegenwoordig gaat dat wel een stuk sneller en kunnen we heel veel corrigeren of aanpassen. Zo kunnen we hele tonen veranderen. We kunnen zelfs van één stem een 2e stem en een 3e stem maken.

We kunnen ook "loopjes" maken in je stem die normaliter in "realtime" heel moeilijk te zingen zijn.

Natuurlijk is het wel zo dat het niet onnatuurlijk moet gaan klinken. Hoe minder er gecorrigeerd moet worden hoe beter uiteraard. Soms hoeft een song ook niet helemaal zuiver op de noot te zijn. Bij sommige songs heeft het zijn charme om er een beetje naast te zitten.

Ook kunnen we de timing aanpassen van woorden, als ze bijvoorbeeld te snel of te langzaam worden uitgesproken. Ook hier geld dat het natuurlijk beter is als het goed wordt opgenomen. Dat scheelt uiteraard een hoop tijd en klinkt gewoon natuurlijker.

Wij kunnen ook de "vibrato" ( de trilling van de stem ) uit een stem halen of juist toevoegen. Soms is dit nodig om iets beter of strakker te laten klinken.

Op onderstaande video kun je zien hoe dat in zijn werk gaat of wat we met jouw stem kunnen doen.

Stem correctie zit net als mixen en masteren bij de prijs inbegrepen bij een studio opname.